Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi – Ulusal Staj Programı (USP) 2024

Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğrencilerine Duyuru:

Sevgili Öğrencilerimiz, kısa stajlar kapsamında, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi – Ulusal Staj Programı (USP) başvuruları başlamıştır. https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ulusalstajprogrami

USP üzerindeki işlemlerde, ilgili stajın kapsamına göre, aşağıdaki noktalara dikkat edilmelidir:

1. STJ200 Staj I: Hidroloji dersinin uygulaması olarak, Devlet Su İşleri (DSİ) kapsamında staj yapacak öğrencilerimizin, Tarım ve Orman Bakanlığı’nı seçmeleri ve staj içeriğine uygun şehirleri tercih etmeleri gerekmektedir.

2. STJ300 Staj II: Sinoptik Meteoroloji dersi başta olmak üzere, meteoroloji uygulamaları için Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) stajı yapmak isteyen öğrencilerimizin, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı” seçimini yaparak, staj içeriğine uygun olarak ilgili illeri tercih gerekmektedir.

Stajlarla ilgili sorularınızı, akademik danışmanınıza ve ilgili dersleri aldığınız öğretim üyelerine sorabilirsiniz.

Sağlıklı günler ve çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanlığı

03 Ocak 2024